Juvenile Dilated Cardiomyopathy

Cardiomyopathy hos PVH er en autosomal recessivt nedarvet sykdom, der tilsynelatende friske foreldre fører videre et muttert gen. Når dette genet forekommer i dobbel dose (en fra mor og en fra far) , så vil  en valp som får to cardio -elleler (gener) dø før den blir 7 mnd, oftes ved 5 til 16 uker.
Sykdommen kjennetegnes ved at hjertemuskelen ikke lenger klarer å trekke seg sammen normalt. Det er ingen syptomer på denne sykdommen før hjertesvikt utvikles. Symptomene opptrer akutt og kommer på grunn av en kraftig forverrelse av pumpekapasiteten på hjertet, med hjertesvikt og blod i lungene (lungeødem) eller i bukhulen (ascites)

Man kan ikke se om en hund er bærere på noen annen måte en via en test som Section of Cardiology and Medical Genetics, University of pennsylvania School of Veterinary Medicine i USA har utviklet.
Denne testen er en markørtest og er ikke 100 % sikkerhet, det finnes altså en mulig feilprosent som ligger mellom 0 og 4 % hittil har de ikke hatt noe feilresultat.


Her er de resultatene man kan få på testene:

1-1 Probable Normal
1-2 Probable Carrier

2-2 Probable Affected

Hunder som får 1-2 (Probable Carrier) må parres med hunder som er 1-1 (Probable Normal) får å unngå at valper dør av denne sykdommer.

 

Mer info kommer etterhvert  eller sjekk det ut selv:  http://www.pwdca.org/

Testen tas ved en blodprøve som tas på "lilla" glass, sendes sammen med stamtavle og betaling til USA. Prøven koster 240 dollar og det tar ca 4 uker og få svar på om din hund er bærer av sykdommen eller ikke.
Jeg anbefaler alle som skal avle på sin hund om å ta dette på alvor og test hunden din og bruk sikre kombinasjoner i avl.